[nieuws] Doelgroepenstrook A16 richting A20 van 2 t/m 6 mei afgesloten

20-04-2022 1369 keer bekeken

De zogeheten ‘doelgroepenstrook’ op de verbindingsboog van de A16 vanaf de Van Brienenoordbrug naar de A20 richting Hoek van Holland is van maandag 2 mei 10.00 uur t/m vrijdag 6 mei 15.00 uur dicht.

Vrachtverkeer en bussen die deze strook normaal exclusief gebruiken, rijden over de naastgelegen rijbaan voor regulier verkeer.

Over de werkzaamheden

De afsluiting is noodzakelijk om werkzaamheden uit te kunnen voeren voor de nieuwe A16 Rotterdam. De pijlers die hier voor het nieuwe viaduct zijn gebouwd, worden tijdelijk verstevigd met een stalen constructie, zodat het wegdek voor het nieuwe viaduct hier op een later moment overheen geschoven kan worden. Tijdens het inhijsen en monteren van de verstevigingsconstructie is de doelgroepenstrook afgesloten. Wanneer het wegdek daadwerkelijk over de pijlers (en over de rijbanen van de A20 en de A16) heen geschoven wordt, is er geen hinder voor het wegverkeer. Het is voor het eerst in Nederland dat we gebruik maken van deze bouwmethode bij een rijksweg die in gebruik is. Meer informatie over deze bijzondere bouwmethode is hier te vinden

Voor wie is de doelgroepenstrook?

De doelgroepenstrook is een aparte rijbaan voor uitsluitend vrachtwagens en bussen. Op het Terbregseplein is deze rijbaan ingericht op de verbindingsboog van de A16 naar de A20 richting Hoek van Holland. Bij drukte hebben vrachtwagens en bussen dan minder last van filevorming.

Cookie-instellingen