[artikel] Inhijsen liggers viaduct President Rooseveltweg 30 en 31 juli

26-07-2022 1990 keer bekeken

Op zaterdag 30 en zondag 31 juli tussen 7.00 en 19.00 uur hijsen we 36 liggers op hun plek bij het viaduct over de President Rooseveltweg. Deze liggers vormen de rijbaan in noordelijke richting van de A16 Rotterdam. Dat is het rijdek aan de kant van Ommoord.

Op zaterdag leggen we 17 liggers over de noordelijke rijbaan (en fietspad) van de President Rooseveltweg. Op zondag 31 juli worden 19 liggers over de zuidelijke rijbaan (en fiets- en voetpad) gehesen. De hijskraan staat op het bouwterrein opgesteld, zodat het verkeer daar verder geen overlast van heeft. 

Om-en-om-regeling verkeer

Als de hijskraan een ligger takelt, stremmen we één rijbaan van de President Rooseveltweg (en het naastliggende fietspad) voor circa 5 minuten. Dat is gemiddeld 1 tot 2 keer per uur. Het verkeer wordt tijdens deze verkeersstop om-en-om over de andere rijbaan geleid en kan dus passeren. Op deze manier verkleinen we de kans dat het verkeer in Ommoord vastloopt. De verkeersstops gelden dus enkel over één rijbaan waar op dat moment wordt gewerkt. Houd als weggebruiker, afhankelijk van de drukte op de weg, wel rekening met vertraging. Verkeersregelaars begeleiden het auto- en fietsverkeer.

Bouwverkeer

De prefab liggers komen één voor één aan per vrachtwagen vanaf het Terbregseplein en gaan rechtstreeks vanaf de snelweg, over de bouwweg, naar de locatie en maken geen gebruik van het onderliggend weggennet.

Cookie-instellingen