[goeie vraag] Goeie vraag: waar komt de N209?

28-07-2022 4922 keer bekeken

Bij de A16 Rotterdam krijgen we geregeld vragen binnen. Die proberen we natuurlijk zo goed mogelijk te beantwoorden. Sommige vragen zijn zo leuk, dat we het antwoord met veel meer mensen willen delen. Dat doen we in deze rubriek: Goeie Vraag!

Deze keer kregen we een vraag binnen over de locatie van de Doenkade (N209). Komt die naast de A16 Rotterdam te liggen?

Het korte antwoord op deze vraag is nee. De N209/Doenkade gaat straks verdwijnen en wordt vervangen door de A16 Rotterdam. Het nieuwe stuk snelweg krijgt hier straks 2x3 rijstroken.

Groen

De A16 Rotterdam wordt in dit gebied onderdeel van het weidse open landschap van de Polder Schieveen. Om het karakter van het gebied te behouden, is de A16 Rotterdam hier ‘zo bescheiden mogelijk’ aanwezig. Er zijn brede bermen zonder vangrails, watergangen en natuurvriendelijke rietoevers. Dit geeft een ruim en rustig wegbeeld

Ter hoogte van de aansluiting met de N471 komen aan weerszijden geluidschermen. Ze worden groen beplant om het gebied eromheen zo min mogelijk geluids- en visuele overlast te bezorgen. De A16 Rotterdam kruist de N471 straks bovenlangs.

Fietspad

Aan de kant van het vliegveld komt een dubbelzijdig fietspad te liggen. Het fietspad wordt van de weg gescheiden door een watergang met een natuurvriendelijke oever. Zo wordt het zicht vanaf de weg richting het vliegveld beperkt, wat afleiding voorkomt voor de automobilisten. En bij een ongeval kan het betrokken voertuig  niet op het fietspad terechtkomen.

Cookie-instellingen