[nieuws] Nachtwerk onderwaterbetonstort zuidelijke tunneltoerit

19-08-2022 3045 keer bekeken

We starten maandag 22 augustus  met de onderwaterbetonstort voor bouwkuip 33 in de zuidelijke tunneltoerit (Terbregseveld). We werken hiervoor zoals gebruikelijk dag en nacht door en we verwachten de stort op woensdag 24 augustus in de ochtend af te ronden.

Het gaat om een van de laatste onderwaterbetonstorts voor de vloer voor de Rottemerentunnel. Op 3 bouwkuipen na zijn dan alle vloeren gestort. Bouwkuipen 1 en 2 in de noordelijke tunneltoerit volgen eind augustus/begin september en bouwkuip 26 in de Rotte volgt nog begin 2023.
 

Werkzaamheden

Bij de onderwaterbetonstorts voor de tunnelvloer is het noodzakelijk om ’s avonds en ’s nachts door te werken, omdat de vloer in één keer achter elkaar moet worden gestort om zo de kwaliteit van het beton te waarborgen.

In de directe omgeving kunnen er bouwactiviteiten merkbaar zijn, zoals het geluid van de betonpomp die continu aanstaat en de betonmixers die af en aan rijden. Van 19.00 tot en met 07.00 uur maakt het bouwverkeer gebruik van de route aan de zuidelijke kant van de tunnel, via het Terbregseplein. In de avond/nacht maken de betonmixers gebruik van het zogeheten ‘witte ruis signaal’, zodat er geen overlast is voor de omgeving door piepjes tijdens het achteruitrijden (wat noodzakelijk is om de betonmixer op de juiste plek bij de betonpomp te zetten). Verder zullen we de betonpompen op de bouwplaats afschermen met geluidswerende doeken.

 

Cookie-instellingen