[nieuws] Start verwijderen hulpbrug President Rooseveltweg

08-09-2022 5667 keer bekeken

Lange tijd was die ons van dienst: de oranje hulpbrug bij de President Rooseveltweg. Dankzij de aanleg van deze bouwweg was er geen sprake van hinder op het onderliggend wegennet. De eerste tijdelijke brug wordt nu weggehaald, omdat het eerste deel van het nieuwe viaduct op deze locatie klaar is.

Zo ontstaat ook ruimte om het tweede deel van het viaduct te bouwen. Met het verwijderen van de hulpbrug aan de President Rooseveltweg verdwijnen de ‘oranje eyecatchers’ langzaam maar zeker uit het straatbeeld.  

De werkzaamheden

Op woensdag 14 september (vanaf 19.00 uur) starten we met het verwijderen van de hulpbrug. Deze werkzaamheden vinden plaats gedurende drie avonden en nachten. De eerste twee avonden en nachten zijn nodig om het dek (dat bestaat uit twee delen) te verwijderen. Tijdens de laatste avond/nacht (vrijdag 16 op zaterdag 17 september) wordt het midddensteunpunt weggehaald. Naar verwachting zijn de werkzaamheden op zaterdagochtend 17 september gereed.

Zodra de hulpbrug is verwijderd, rijdt het bouwverkeer over het eerste deel van het nieuwe viaduct.

Wat merkt de omgeving van de werkzaamheden?

Auto- en fietsverkeer wordt tijdens de werkzaamheden om-en-om geleid via de andere rijbaan. Verkeersregelaars zijn ter plaatse om het auto- en fietsverkeer te begeleiden.

De pneumatische boormachine, die gebruikt wordt voor het demonteren (losbouten) van de hulpbrug, kan zorgen voor geluidsoverlast. Het losbouten vindt tot maximaal 23.00 uur plaats. Daarnaast maken we tijdens de avond- en nachtwerkzaamheden gebruik van extra bouwverlichting. Dit kan zichtbaar zijn in de omgeving.

Planning

 14 & 15 september

het dek (twee delen) van de hulpbrug verwijderen

 

 16 september

het middensteunpunt van de hulpbrug verwijderen

 

 17 september 

werkzaamheden gereed

 

 

De werkzaamheden starten elke avond om 19.00 uur en duren tot 06.00 uur de volgende ochtend.

Cookie-instellingen