[beeld] Luchtfoto's A16

09-09-2022 5777 keer bekeken

We werken hard door aan de A16 Rotterdam. Op de luchtfoto's kan je goed zien wat er allemaal gebeurt.

Een overview van de aanleg van de A16 Rotterdam. Onder in beeld het Terbregseplein. We schuiven in delen een viaduct over knooppunt Terbregseplein. Die verbindt de A16 Rotterdam met de huidige A16. Inmiddels hangt het voorste gedeelte, de blauwe neus en het eerste betonnen segment, al over de hoofdrijbaan van de A20.
Rechts zie je de bouwlocatie van het viaduct over het Terbregseplein. De delen van het viaduct worden hier ter plekke gemaakt. In het midden zie je het wegdek van het nieuwe viaduct over de President Rooseveltweg. 
Ingezoomd op het viaduct over de President Rooseveltweg. De oranje hulpbrug voor het bouwverkeer (boven op de foto) is inmiddels verwijderd. Het bouwverkeer kan nu gebruik maken van het nieuw gebouwde viaduct en zo is ruimte ontstaan om het tweede deel van het viaduct te bouwen.  
Na het oversteken van de President Rooseveltweg rij je straks vrij snel de Rottemerentunnel in. Inmiddels zijn alle tunnelvloeren gestort. Nu zijn we bezig met het maken van de wanden en het dak. Op 42 van de 89 moten zit al een dak.
Overzicht van de noordelijke tunneltoerit. Als het dak op het tunneldeel onder de Grindweg/Bergweg-zuid is gebouwd, kan de weg weer op haar oorspronkelijke plek worden gelegd.   
Vlak na de tunnel bouwen we het viaduct voor de Ankie Verbeek Ohrlaan. Verkeer op die weg kruist de A16 Rotterdam straks bovenlangs. 
Een overview gezien vanaf de Ankie Verbeek-Ohrlaan richting de A13.  Om plek te maken voor de bouw van het viaduct Ankie Verkeek Ohrlaan moesten we de N209 een stukje opschuiven. Dat zie je goed aan het donkere asfalt in het midden van de foto. 
Voor de aanleg van de A16 Rotterdam komt er over het spoor van de HSL en de RandstadRail een nieuw viaduct. Bij de RandstadRail hebben we de tussensteunpunten gebouwd en starten we binnenkort met het leggen van de betonnen liggers die samen het dek voor het viaduct vormen. 
Ter hoogte van de Vliegveldweg bouwen we een viaduct. Zo kan verkeer straks onder de A16 Rotterdam doorrijden nadat de afrit bij de Vliegveldweg is genomen. In juli zijn beide dekken gestort.
Het viaduct over de A13. Je ziet goed de verlegde rijbanen van de A13. Dat was nodig om plaats te maken voor de bouw van het viaduct. De A16 Rotterdam komt straks uit in het midden van de rijbanen van de A13. 

 

Cookie-instellingen