[nieuws] Realisatie zuidelijke landhoofd viaduct Terbregseplein van start

14-09-2022 2489 keer bekeken

Het viaduct over het Terbregseplein in zuidelijke richting is al voor 240 meter ingeschoven. Daar komt nog 160 meter bij (in totaal 400 meter). Om het viaduct, nadat deze het spoor gekruist heeft, te ondersteunen, wordt een zuidelijk landhoofd gebouwd.

Het dek in deze richting sluit in de nieuwe situatie aan op de bestaande A16 (richting Breda). Met het plaatsen van het zuidelijke landhoofd wordt een stap dichterbij de realisatie van het wegdek in zuidelijke richting gezet.

De werkzaamheden

Vanaf donderdag 15 september worden gedurende drie weken heiwerkzaamheden uitgevoerd. Dit vindt naast het spoor midden in het Terbregseplein plaats, op de plek waar het zuidelijke landhoofd komt te staan. De heiwerkzaamheden zijn nodig om de heipalen voor het zuidelijke landhoofd aan te kunnen brengen.

Wat merkt de omgeving van de werkzaamheden?

Tijdens de werkzaamheden blijven alle wegen open voor verkeer. Het aanbrengen van de heipalen vindt overdag plaats, waardoor er ‘s avonds geen geluidsoverlast is. Overdag zijn de werkzaamheden mogelijk wel hoorbaar in de directe omgeving. Naar verwachting zal de geluidshinder minimaal zijn.

Cookie-instellingen