[nieuws] 4-7 november weekendafsluiting A13 richting Rotterdam

18-10-2022 3633 keer bekeken

Van vrijdagavond 4 tot maandag 7 november 2022 is de snelweg A13 richting Rotterdam tussen Delft-Zuid en knooppunt Kleinpolderplein afgesloten. Houd rekening met 10 tot 15 minuten extra reistijd.

Planning en omleidingen

In het weekend van vrijdag 4 november 22.00 uur tot maandag 7 november 05.00 uur is de A13 richting Rotterdam tussen Delft-Zuid en knooppunt Kleinpolderplein wegens werkzaamheden afgesloten. Ook oprit 10 (Delft-Zuid) en oprit 11 (Berkel en Rodenrijs) zijn tijdens het weekend afgesloten voor verkeer. Verkeer moet rekening houden met 10 tot 15 minuten extra reistijd.

  • Doorgaand verkeer vanuit Den Haag wordt omgeleid via de snelwegen A4 en A20.
  • Verkeer op de A13 en N470 wordt via de autoweg N470 richting de A4 en A20 omgeleid.

We verwijzen via informatiepanelen langs de weg naar alternatieve routes.

Tankstation, bedrijven en parkeerplaats Vrijenban niet bereikbaar

Tijdens de werkzaamheden zijn tankstations, bedrijven en parkeerplaats Vrijenban niet bereikbaar. Vrachtwagens op de rustplaats worden op vrijdag 4 november vanaf 15.00 uur verzocht om de parkeerplaats te verlaten.

Werkzaamheden A13

Tijdens de weekendafsluiting wordt de A13-rijbaan richting Rotterdam teruggelegd naar de plek waar de rijbaan tot begin maart 2022 ook lag. We verschoven de rijbaan tijdelijk om ruimte te creĆ«ren om het westelijk deel van de Hofwijktunnel en de duiker bij de Tempelweg te bouwen. Deze hebben we afgelopen maanden verlengd zodat de A16 Rotterdam uiteindelijk in het midden van de A13 kan aansluiten. 

Reserveweekend

Mocht het werk wegens onvoorziene (weers)omstandigheden niet doorgaan/vertragen staat er een reserveweekend gepland tussen 11 en 14 november 2022.

Advies aan weggebruikers

  • Plan je reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie via de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie(externe link).
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg.
  • Houd je navigatiesysteem (bijvoorbeeld Google Maps, TomTom of Waze) in de gaten voor de actuele reistijdinformatie.
  • Pas, indien mogelijk, je reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route.

 

Cookie-instellingen