[nieuws] In- en uittrillen damwanden bij de Rotte

12-01-2023 2000 keer bekeken

We starten vrijdag 13 januari met het aanbrengen van damwanden in de Rotte. Het werk duurt ongeveer 1 week en is noodzakelijk om het tweede deel van de tunnel onder de Rotte te kunnen bouwen.

Daarnaast gaan we volgende maand het eerste deel van de damwanden ter hoogte van de Bergse Linker Rottekade verwijderen. Dit werk start rond 7 februari en duurt naar verwachting tot en met 15 februari.

In verband met de werkzaamheden is in deze periode de Bergse Linker Rottekade afgesloten (9 januari t/m 24 maart) en is de Rotte gestremd voor vaarverkeer (9 januari t/m 3 februari).

Laatste damwanden

De damwanden in de Rotte zijn de laatste damwanden die nog moeten worden aangebracht voor de tunnel. Deze damwanden hoeven op een later moment niet meer worden verwijderd, net als de andere damwanden in de Rotte en de damwanden voor de noordelijke en zuidelijke tunneltoerit.

Doorkijk verwijderen damwanden

Het verwijderen van de damwanden ter hoogte van de Bergse Linker Rottekade wordt nu uitgevoerd zodat we de weg weer kunnen openstellen. Het verwijderen van de overige damwanden van de Rottemerentunnel wordt nog ingepland voor dit jaar.

Wat merkt de omgeving van het werk?

Het in- en uittrillen van de damwanden kan goed hoorbaar zijn in de directe omgeving. Bewoners hebben in december een brief hierover ontvangen.

Cookie-instellingen