[beeld] Luchtfoto's april 2023

10-05-2023 2493 keer bekeken

Onze luchtfotograaf stapte weer het vliegtuig in. Bekijk de foto's en zie hoe het werk aan de A16 Rotterdam vordert.

 

De A16 Rotterdam start/eindigt tussen de twee rijrichtingen van de A13. Voor de komst van de A16 Rotterdam worden de A13, de Hofwijktunnel en enkele duikers verbreed.

 

 

De Hofwijktunnel is eind maart weer volledig opengesteld. De tweede helft van dit jaar, als de A13 op de definitieve plek ligt, slopen we het extra deel eraf. 

 

 
Bij de duikerbug Tempelweg bouwen we aan het middenstuk. 

 

Viaduct Afrit Vliegveldweg, hier rijdt het N209 verkeer vanaf 12 juni 2023 onderdoor wanneer het eerste deel A16 Rotterdam in gebruik wordt genomen als N209. 

 

 
Het viaduct over de Verlegde Oude Bovendijk.

 

Voor het N471 viaduct zijn alle liggers aangebracht en het eerste deel van de randelementen.

 

 
De dekken voor het RandstadRail-viaduct zijn gestort. Voor het HSL-viaduct zijn in maart de liggers gemonteerd tijdens een buitendienststelling van de HSL. 

 

In maart is het dek gestort van het recreaduct. Het recreaduct verbindt het Schiebroeksepark met de Vlinderstrik voor voetgangers, fietsers en dieren. 

 

 
De Ankie Verbeek-Ohrlaan kruist de A16 Rotterdam en de Bergschenhoekseweg bovenlangs. Vorige maand monteerden we de randelementen aan het viaduct .

 

Het Boterdorpseviaduct, waarmee de Ankie Verbeek-Ohrlaan over de nieuwe A16 Rotterdam heen gaat. 

 

 
De noordelijke tunneltoerit, bij de Grindweg/Bergweg-zuid. 

 

In juni heffen we de bypass Grindweg/Werbweg-zuid op en in juli verwijderen we de tijdelijke bouwbrug. De eerste dakmoot is voorzien van een waterdichte coating en het noordelijk dienstgebouw wordt ingericht.

 

 
Op 86 van de 89 tunnelmoten zit het dak erop. Bij 2 moten mist het dak, zodat we via die plek spullen in de tunnel kunnen hijsen. En bij de Rotte is de tunnel nog open. 
De Rotte stroomt over het eerste stukje tunnel, dat eind vorig jaar gereed is gekomen. Eind april hebben we de laatste tunnelvloer gestort in het tweede deel van de tunnel onder de Rotte. Inmiddels is de bouwkuip succesvol leeggepompt.

 

 
Het viaduct aan de President Rooseveltweg is bijna klaar. Afgelopen maand is het asfalt over het wegdek in zuidelijke richting aangebracht tot aan de tunnel. Ook zijn we gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het plaatsen van de geluidsschermen. 

 

Eind februari lanceerden we het laatste segment van dek A. In maart is het eerste segment van dek B gelanceerd.

 

 
De voorbouwlocatie van dek B zijn 2 delen gelanceerd, het derde deel staat voor 19 mei op de planning.

 

De sloop van viaduct toerit Hoofdweg is in volle gang, eind deze maand start de herbouw van de U-bak

 

 

 

Cookie-instellingen