[nieuws] A13 richting Den Haag dicht van 14 tot 17 juli

08-07-2023 1903 keer bekeken

Van vrijdagavond 14 juli 22.00 uur tot maandag 17 juli 05.00 uur is de A13 richting Den Haag afgesloten tussen knooppunt Kleinpolderplein en Delft-Zuid (afrit 10). Weggebruikers richting Delft/Den Haag rijden dan om via de A20 en A4 en moeten rekening houden met 10 tot 15 minuten extra reistijd.

Rijkswaterstaat werkt tussen Rotterdam en Delft aan de aansluiting van de A16 Rotterdam op de A13. Doorgaand verkeer rijdt hier in de toekomst vanaf het Terbregseplein over een verbindingsboog richting de A13.

Werkzaamheden

Tijdens de weekendafsluiting worden er asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd en een deel van de A13-rijbaan richting Delft/Den Haag wordt teruggelegd naar de plek waar de rijbaan tot begin maart 2022 ook lag. De tijdelijke wegverlegging was nodig om ruimte te creĆ«ren voor de werkzaamheden aan de Hofwijktunnel en de duiker bij de Tempelweg. Zowel de tunnel als de duiker onder de A13 hebben we  verlengd, zodat de A16 Rotterdam uiteindelijk in het midden van de A13 kan aansluiten. Op deze manier kon er veilig en zonder grote hinder verder worden gewerkt aan de A16 Rotterdam, die naar verwachting eind 2025 wordt geopend.

Mocht de weekendafsluiting vanwege onvoorziene (weers)omstandigheden niet doorgaan, dan staat er een reserveweekend gepland op 29-31 juli.

Omleidingen

Tijdens het weekend van 14 tot 17 juli geven gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg de omleidingsroutes aan:

  • Vanuit Rotterdam
    Verkeer op de A20 vanuit Rotterdam richting Den Haag rijdt om via knooppunt Kethelplein en de A4.
  • Vanuit Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek
    Verkeer vanuit Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek richting Den Haag wordt omgeleid via de N471 en N470 richting de A13.
  • Vanuit Dordrecht
    Verkeer op de A16 vanuit Dordrecht richting Den Haag rijdt om via de A15, richting knooppunt Kethelplein en vervolgens via de A4.

Op- en afritten

Tijdens de werkzaamheden zijn ook snelwegoprit 13 (Overschie), snelwegoprit 12 (t.h.v. hectometerpaal 17,4) en snelwegoprit 11 (Berkel en Rodenrijs) gesloten voor verkeer richting Den Haag. Snelwegoprit 10 (Delft-Zuid) is open voor verkeer richting Den Haag.

Omleidingskaartje, omleidingen hierboven omschreven

Tankstation, bedrijven en parkeerplaats Ruyven niet bereikbaar

Tijdens de afsluiting van de A13 richting Den Haag zijn het tankstation, de bedrijven en de parkeerplaats Ruyven niet bereikbaar. Vrachtwagens op de rustplaats worden op vrijdag 14 juli vanaf 15.00 uur gevraagd om de parkeerplaats te verlaten. Tijdens de weekendafsluiting hebben ook hulpdiensten geen doorgang in verband met asfalteringswerkzaamheden.

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om hun reis voor te bereiden op de pagina geplande werkzaamheden.

Cookie-instellingen