[nieuws] Hofwijktunnel afgesloten van 17 juli t/m 1 maart

22-06-2023 1039 keer bekeken

De Hofwijktunnel is vanaf maandag 17 juli tot en met vrijdag 1 maart 2024 afgesloten voor al het verkeer. We beginnen dan aan de laatste fase van de werkzaamheden voor de verbreding van de tunnel en de definitieve ligging van de A13-rijbanen.

Voor de bouw van de A16 Rotterdam moest de Hofwijktunnel worden vernieuwd en verbreed. De tunnel is in de afgelopen jaren in 3 fases gebouwd, waarbij de A13 steeds een stukje werd verlegd. Zo ondervond het verkeer op de A13 geen hinder van de werkzaamheden.

Werkzaamheden

Medio juli dit jaar ligt de A13 op de definitieve locatie en kunnen we het stukje tunnel dat we extra moesten bouwen om de verlegging van de weg erboven mogelijk te maken, weer slopen. Daarnaast verwijderen we de tijdelijke damwanden die nodig waren tijdens de bouw en brengen we een aantal damwanden aan die onderdeel uitmaken van de definitieve constructie. Verder wordt het betonwerk afgewerkt, wordt er opnieuw geasfalteerd en brengen we de voorzetwanden aan tegen de zijwanden van de tunnel.

Met name het sloopwerk en het in- en uittrillen van de damwanden kan hoorbaar zijn in de omgeving. Deze werkzaamheden worden doordeweeks overdag uitgevoerd:

  • het verwijderen van de damwanden in de laatste week van juli
  • het slopen van de overbreedte de eerste drie weken van augustus.

Omleiding

Autoverkeer wordt omgeleid via de Schieveensedijk, de N209 en de West-Abtspolderseweg en vice versa. Fietsers volgen een omleiding via het Zwethpad.

Om-en-om regeling verkeer Schieveensedijk 17 juli – 8 september

Tijdens het verwijderen van de damwanden en een deel van het sloopwerk, is de Schieveensedijk ter hoogte van de Hofwijktunnel een stukje versmald. Het verkeer op de Schieveensdijk wordt daarom in de periode 17 juli t/m 8 september om en om langs de werkzaamheden geleid.

 

Cookie-instellingen