[nieuws] 50.000e bezoeker voor Expo A16 Rotterdam

01-02-2024 482 keer bekeken

De Expo A16 Rotterdam opende 3,5 jaar geleden haar deuren voor het publiek. Het interactieve bezoekerscentrum over de aanleg van dit nieuwe stuk snelweg is inmiddels een succes bij jong en oud.

Dat de Expo deze week haar 50.000ste bezoeker mag verwelkomen, is een mijlpaal waar we op zijn Rotterdams gezegd ‘Groos’ op zijn. Kom je ook langs binnenkort? Je vindt de Expo A16 Rotterdam aan de rand van het Lage Bergse Bos in Bergschenhoek. 

Waardering Expo A16 Rotterdam

De mijlpaal van 50.000 bezoekers vertelt ons dat vele omwonenden en geïnteresseerden het interactieve informatiecentrum weten te vinden. Maar het bezoekersaantal is niet de enige mijlpaal om trots op te zijn. De mensen die de Expo het afgelopen kwartaal bezochten, gaven hun bezoek gemiddeld een rapportcijfer van 9,5!

Naast onze interactieve exposities bieden we nog meer plezier! De Expo A16 Rotterdam is het startpunt voor verschillende fiets- en wandelroutes langs het project. Onderweg kun je van alles horen, lezen, zien en beleven over de aanleg van de nieuwe snelweg. Of ga op zoek naar leuke schatten, zogenoemde geocaches, langs de route.

Kijk- en doepad vernieuwd

Ontdek het vernieuwde ca. 7 kilometer lange kijk- en doepad langs de toekomstige A16 Rotterdam  Het kijk- en doepad is een bestaande route langs het bouwterrein die je al fietsend of lopend kunt ontdekken. De Expo A16 Rotterdam is het startpunt voor fiets- en wandelroutes van verschillende lengtes langs het project. Hier haal je ook de gratis routekaart op of download ‘m op de websiteBoven op de uitkijkpunten word je getrakteerd op een breed uitzicht over het bouwterrein. Op vier plekken langs het pad vind je de uitkijkpunten met achtergrondinformatie en leuke feitjes en weetjes. Via een QR-code kan je alvast een kijkje nemen in de toekomst door middel van 360 gradenfoto’s van de toekomstige situatie. Nieuw op de route is het uitkijkpunt boven op het viaduct bij de Ankie Verbeek-Ohrlaan, die uitzicht geeft op de noordelijke tunneltoerit. En ook het uitkijkpunt bij het viaduct in de Hoofdweg over de A16 is nieuw. De komende twee jaar werken we hard aan de complete vervanging van dit viaduct. Interessante werkzaamheden om te bekijken!

Maandelijks begeleide fietstocht

De Expo A16 Rotterdam biedt ook begeleide fietstochten aan. Iedere laatste zaterdag van de maand kun je onder begeleiding van onze voorlichters een fietstocht langs het werk maken. Je volgt dan het kijk- en doepad en onderweg vertellen de voorlichters van alles over de bouw en de omgeving van het project. De fietstochten zijn van 10.00 uur tot ongeveer 12.00 uur. Start- en eindpunt is de Expo. Per keer kunnen er maximaal 15 personen mee. Aanmelden doe je met behulp van een aanmeldformulier op de website. Zien we je binnenkort?

Geocachen

Langs het kijk- en doepad hebben wij enkele schatten, ofwel geocaches, verstopt. Ga met behulp van de coördinaten op zoek naar deze caches. Vind je er één? Log je vondst en laat je verrassen door de inhoud! We zijn erg benieuwd wie onze geochaches zoeken én vinden! Deel jouw selfie met geocache met ons via X, Facebook of Instagram, met de hashtags #geocachea16 en #a16rotterdam. Geocaching is een schatzoektocht waar de digitale en de echte wereld elkaar ontmoeten. Door middel van GPS-coördinaten kun je de verstopte cache vinden. Je kan meedoen door een account aan te maken op de geocaching-website.

Bereikbaarheid Expo

De Expo A16 Rotterdam vind je aan de rand van het Lage Bergse Bos aan de Rottebandreef, bij de kruising met de Branddreef (parkeerterrein Eekhoornplaats, 2661 GR Bergschenhoek). De toegang is gratis en er zijn voldoende parkeermogelijkheden. De Expo A16 Rotterdam is rolstoeltoegankelijk. De Expo A16 Rotterdam is geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Op maandag en feestdagen is de Expo gesloten. Op dinsdagen en donderdagen ontvangen we groepen en kan het zijn dat we je helaas niet kunnen ontvangen. Bekijk de agenda voor de actuele openingstijden en of er groepsreserveringen zijn. Benieuwd hoe de Expo A16 Rotterdam eruitziet en kan je niet wachten tot je er daadwerkelijk bent? Neem alvast een kijkje in 360 graden. De Expo is tot eind 2025 geopend voor het publiek.

Cookie-instellingen