[nieuws] Volgende stap naar voltooiing A16 Rotterdam: aansluiting Ankie Verbeek-Ohrlaan klaar

08-04-2024 2045 keer bekeken

Het afgelopen weekend hebben zo’n 100 werklui tijdens de afsluiting van de N209 de laatste hand gelegd aan de aansluiting Ankie Verbeek-Ohrlaan, die zich vlak voor de Rottemerentunnel bevindt. Hiermee komt de voltooiing van de A16 Rotterdam weer een stap dichterbij.

Nieuwe verkeerssituatie

Weggebruikers krijgen daarom vanaf 8 april te maken met een nieuwe verkeerssituatie:

  • Verkeer komende vanaf het vliegveld/de A13 richting Hillegersberg, kiest de nieuwe afrit. Bovenaan de afrit slaan zij rechtsaf en vervolgens bij de rotonde Hazelaarweg rechtdoor.
  • Verkeer komende vanuit Hillegersberg richting het vliegveld/de A13 rijdt over het viaduct over de N209, slaat rechtsaf en rijdt via de nieuwe oprit de N209 op.
  • Verkeer dat naar bedrijventerrein Schiebroek wil, rijdt naar de rotonde Hazelaarweg en kiest daar de eerste afslag (verkeer vanuit Hillegersberg) of de derde afslag (komende vanaf het viaduct over de N209).

Voor verkeer vanuit Bergschenhoek dat naar het vliegveld/de A13 of naar Hillegersberg wil, verandert er niets.

Het enige dat rond de aansluiting Ankie Verbeek-Ohrlaan nog moet gebeuren, is het afmaken van de doorsteek naar de Rottemerentunnel. Dit gebeurt vlak voor de openstelling van de A16 Rotterdam.

Nieuwe snelweg: A16 Rotterdam

Rijkswaterstaat werkt aan de A16 Rotterdam: een nieuwe snelweg tussen de A13 en de A16. De 11 kilometer lange verbinding is ’s werelds eerste energieneutrale snelweg met tunnel. De A16 Rotterdam moet bijdragen aan betere bereikbaarheid en leefbaarheid van Rotterdam en Lansingerland. Eind 2025 wordt de A16 Rotterdam in gebruik genomen.

 

Cookie-instellingen