[nieuws] A16 richting Dordrecht dicht tijdens Koningsdagweekend (26-29 april)

10-04-2024 2406 keer bekeken

In verband met werkzaamheden is de A16 richting Dordrecht afgesloten van vrijdagavond 26 april 22.00 uur tot maandagochtend 29 april 05.00 uur. De weg is dicht tussen het knooppunt Terbregseplein en afrit 26 Rotterdam-Kralingen. In tegengestelde richting blijft de A16 open.

Omleidingen

Omleidingsroutes worden aangegeven op gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg, en ze zijn te vinden op de pagina Viaduct A16/Hoofdweg Rotterdam.

Vanuit Hoek van Holland
Verkeer vanuit Hoek van Holland op de A20 richting de A16 knooppunt Ridderkerk wordt vanaf knooppunt Kethelplein via de A4, knooppunt Benelux, via de A15 omgeleid. Verkeer op de A20 richting Gouda kan gewoon doorrijden.

Vanuit Den Haag
Verkeer vanaf de A4 kan via de A20 doorrijden naar Gouda. Of je wordt vanaf knooppunt Kethelplein via de A4, knooppunt Benelux, via de A15 omgeleid richting knooppunt Ridderkerk.

Vanuit Gouda
Verkeer vanuit Gouda richting de A16 knooppunt Ridderkerk wordt omgeleid via knooppunt Kethelplein, richting knooppunt Benelux en de A15.

Extra reistijd

Door de omleidingen moet u rekening houden met dertig tot zestig minuten extra reistijd.

Inhoud werkzaamheden

Rijkswaterstaat vervangt in 2024 en 2025 het viaduct in de A16 over de Hoofdweg nabij het knooppunt Terbregseplein in Rotterdam. Om het viaduct te kunnen vervangen, verleggen we tijdelijk de A16 richting Dordrecht ter hoogte van het viaduct zodat het verkeer zoveel mogelijk kan doorrijden tijdens de werkzaamheden. Tijdens dit weekend werken we aan de wegverlegging. Vanaf maandagmorgen 29 april 2024 wordt de tijdelijke wegverlegging in gebruik genomen.

Tijdelijk 70 km/uur en handhaving

De maximumsnelheid op de A16 richting Dordrecht wordt ter hoogte van de tijdelijke wegverlegging verlaagd naar 70 km per uur vanwege de versmalde rijstroken. Het Openbaar Ministerie heeft het voornemen de maximumsnelheid te handhaven door middel van een verplaatsbare flitspaal.

Meerdere afsluitingen in Rotterdamse regio

Het is de komende weken druk met werkzaamheden in de Rotterdamse regio. Naast de afsluitingen van Rijkswaterstaat op de snelwegen, wordt er ook gewerkt in het centrum van Rotterdam, onder andere aan de Erasmusbrug, Goudsesingel en Oostplein. Ook hiervoor zijn afsluitingen nodig.

Cookie-instellingen