[nieuws] Hoofdweg Rotterdam ter hoogte van A16 dicht van 1 tot 23 mei 2024

22-04-2024 1509 keer bekeken

In verband met de vervanging van het viaduct in de A16 is de Hoofdweg in Rotterdam voor al het verkeer, inclusief (brom)fietsers en voetgangers, in beide richtingen afgesloten. Houd van woensdag 1 mei 22.00 uur tot donderdag 23 mei 06.00 uur rekening met extra reistijd en omleidingen.

De Hoofdweg is dicht vanaf de Boszoom, Terbregseweg en Bosdreef tot aan afrit A16 Rotterdam Prins Alexander (27). Deze snelwegafrit blijft open, behalve tijdens het Hemelvaartweekend van woensdag 8 mei 20.00 uur tot maandag 13 mei 05.00 uur. Plan uw route van tevoren en volg de omleidingen en adviesroutes.

Omleidingen bij afsluiting Hoofdweg

Omleidingsroutes worden aangegeven op gele borden en informatiepanelen langs de weg.

  • Verkeer vanuit het centrum, Hillegersberg en Terbregge richting Prins Alexander wordt omgeleid via de Boszoom, Prinsenlaan en Prins Alexanderlaan.
  • Verkeer vanuit Prins Alexander richting het centrum van Rotterdam, Hillegersberg en Terbregge wordt omgeleid via de Prins Alexanderlaan, Prinsenlaan en Boszoom. 
  • (Brom)fietsers en voetgangers worden omgeleid via het Lagelandsepad en de Koningslaan.    

Extra reistijd

Door de omleidingen moeten weggebruikers rekening houden met 10 minuten extra reistijd. Op doordeweekse dagen tijdens de spits kan de extra reistijd al snel oplopen.

Inhoud werkzaamheden

Om het viaduct te kunnen vervangen, wordt de A16 richting Dordrecht ter hoogte van het viaduct tijdelijk verlegd. Deze wegverlegging wordt maandag 29 april in gebruik genomen. Het huidige viaduct wordt in mei gesloopt, eerst aan de oostkant (tijdens Hemelvaart) en vervolgens aan de westkant. Daarvoor is al de ondersteuningsconstructie verwijderd.

Tussen 8 en 13 mei (Hemelvaart), wanneer ook de A16 in noordelijke richting is afgesloten tussen knooppunt Ridderkerk en het Terbregseplein, wordt een tijdelijke hulpbrug in de A16 ingereden. Op die manier kan het verkeer op de A16 ter hoogte van het viaduct in beide richtingen zoveel mogelijk doorrijden tijdens de werkzaamheden. Tijdens het Hemelvaartweekend zal ook het viaduct ingereden worden dat de toekomstige toerit wordt vanaf de Hoofdweg naar de A16 Rotterdam richting Rotterdam The Hague Airport.

Tegelijk maakt de gemeente Rotterdam van de mogelijkheid gebruik om de Hoofdweg, tussen afrit Rotterdam Prins Alexander (27) en de Prins Alexanderlaan, opnieuw te asfalteren tijdens de afsluiting. Zo worden extra wegafsluitingen van de Hoofdweg in andere periodes voorkomen. Met ingang van 23 mei is er meer ruimte voor het verkeer: de Hoofdweg is dan met één rijstrook per rijrichting weer beschikbaar in beide richtingen.
 

Lees meer in de flyer vervangen asfalt Hoofdweg.

Cookie-instellingen