[nieuws] A16 Rotterdam deels dicht van 8 tot 13 mei (Hemelvaart)

02-05-2024 12471 keer bekeken

In verband met werkzaamheden aan het viaduct over de Hoofdweg is de A16 richting Rotterdam tussen het knooppunt Ridderkerk en knooppunt Terbregseplein afgesloten van woensdagavond 8 mei 20.00 uur tot maandagochtend 13 mei 05.00 uur.

Dit is inclusief de tussenliggende opritten Rotterdam Kralingen (26) en Rotterdam Centrum (25). Verkeer wordt omgeleid via de A15, A4 en A20.

In het (lange) Hemelvaartweekend verwachten we in de regio Rotterdam extra drukte door meerdere werkzaamheden. Ook de hoofdrijbaan van de Van Brienenoordbrug is afgesloten. Voor lokaal verkeer blijft het mogelijk om de Maas over te steken, via de oprit Rotterdam Feijenoord (24) en de afrit Rotterdam Centrum (25). Hier blijft één rijstrook op de parallelrijbaan van de Van Brienenoordbrug voor beschikbaar.

De verwachte extra reistijd op de omleidingsroute is 30 tot 60 minuten. Ga goed voorbereid op pad, reis anders of reis op een ander tijdstip, als dat kan, en volg de omleidingen en adviesroutes. Of vraag een persoonlijk reisadvies op bij ASK&GO. Dat kan via Whatsapp (085-0659091). Kijk voor meer informatie over deze dienst op askandgo.nl.

Inhoud werkzaamheden Hemelvaart weekend

  • We slopen een bestaand viaduct in de A16 over de Hoofdweg in Rotterdam en leggen er een tijdelijke hulpbrug voor in de plaats. Door de tijdelijke hulpbrug aan de oostzijde en een wegverlegging aan de westzijde van het viaduct, kan het verkeer blijven rijden tijdens de vervanging van het viaduct in 2024 en 2025. De wegverlegging in de A16 richting Dordrecht is 29 april in gebruik genomen, de tijdelijke hulpbrug in de andere rijrichting wordt 13 mei in gebruik genomen.
  • Net voor het Terbregseplein rijden we een viaduct op zijn plaats. Dit viaduct wordt een nieuwe oprit Rotterdam Prins Alexander in de A16. De oprit is onderdeel van de aanleg van de A16 Rotterdam.
  • Bij de Van Brienenoordbrug worden op de hoofrijbaan in de richting van het Terbregseplein op de brugklep houten balken vervangen en een nieuwe slijtlaag aangebracht.

Tijdelijk 70 km/uur en handhaving

De maximumsnelheid op de A16 ter hoogte van het viaduct over de Hoofdweg wordt in beide richtingen verlaagd naar 70 km per uur. Het Openbaar Ministerie heeft een verplaatsbare flitspaal geplaatst om de maximumsnelheid te handhaven.

Cookie-instellingen