Praat mee over herinrichting Terbregseveld

13-12-2016 5268 keer bekeken

In 2019 start de aanleg van de nieuwe A16 Rotterdam. De weg loopt onder meer door het Terbregseveld, eigendom van de gemeente Rotterdam. Na de aanleg wordt het gebied opnieuw ingericht. Rotterdam maakt hiervoor in 2017 plannen en nodigt bewoners en ondernemers uit om mee te denken.

Hoewel het nog even duurt voordat de nieuwe A16 wordt aangelegd, is het noodzakelijk dat de gemeente Rotterdam nu al een eerste schets maakt voor de herinrichting van het Terbregseveld. Waar komen fietspaden, meer groen of ruimte voor buitensport? De gemeente wil de plannen niet alleen maken. Zij vraagt bewoners en ondernemers uit de buurt (?) om hun wensen, ideeën en suggesties kenbaar te maken.

Locatie, tijdstip en gespreksthema’s

De inloopbijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 7 februari van 17.00 tot 21.00 uur en vindt plaats in de Romeynshof aan de Stresemannplaats 8 in Rotterdam. De locatie is bereikbaar met de metro, Calandlijn/lijn A, halte Romeynshof. Er staan 4 thema’s op het programma die aan aparte tafels besproken worden:

  • Groen, soorten bomen, water
  • Fietsroutes
  • Buitensport
  • Verlichting

U kunt van tafel naar tafel om uw ideeën in te brengen.

Programma van Eisen

Voor de herinrichting van het gebied stelt de gemeente een zogenoemd Programma van Eisen op. Hierin staat onder meer wat het karakter van het gebied moet worden en wat de uitgangspunten van de herinrichting zijn. De eerste stap bij het opstellen van het Programma van Eisen is het verzamelen van ideeën en suggesties van betrokkenen. In de zomer van 2017 moet het voorlopige plan klaar zijn. De gemeente zal dan ook een terugkoppeling verzorgen naar ieder die heeft meegedacht. Het college van B en W stelt het plan uiteindelijk vast. Vanaf 2020 of 2021 wordt het Programma van Eisen verder uitgewerkt en uitgevoerd.

Meer informatie

Op de website van de gemeente Rotterdam leest u alles over de inloopbijeenkomst, het opstellen van het Programma van Eisen en het proces rondom de herinrichting van het Terbregseveld.

Cookie-instellingen