Brandwerende schuifdeuren voor Rottemerentunnel

276 keer bekeken 0 reacties

Een belangrijk onderdeel van de A16 Rotterdam is de aanleg van de tweebuizige Rottemerentunnel. De constructie, na oplevering half verdiept gelegen in het Lage Bergse Bos, wordt voorzien van een middentunnelkanaal dat bij calamiteiten gebruikers in staat stelt om de tunnel snel en veilig te verlaten

Keers uit Mijdrecht ontwikkelt, levert en monteert de in totaal 46 brandwerende deuren die toegang geven tot dit middentunnelkanaal.

Met zo'n 60 jaar ervaring in de bagage is Keers specialist op het gebied van tunneldeuren voor wegspooren metrotunnels, branden inbraakwerende deuren, stalen ramen, deuren en gevels. Producten die geheel volgens klantspecificaties worden geleverd. Al dan niet voorzien van uiteenlopende extra's als geleiders, geluidsweringen en antipaniekbalken. Daardoor biedt Keers altijd een optimale deuroplossing die uitblinkt in functionaliteit, veiligheid én onderhoudsvriendelijkheid. Dat geldt ook voor de groene, brandwerende deuren die het bedrijf levert in Rotterdam. "Het deurconcept dat we hier inzetten, is in basis weliswaar eerder gebruikt voor andere projecten, maar speciaal voor deze toepassing volledig gemodificeerd en verder verbeterd", vertel directeur/eigenaar Jaap Biesheuvel. "Daardoor ontstaat een 100 procent veilige en bovendien onderhoudsvriendelijkere oplossing."

Speciale slede 

Eén van de technische snufjes die Keers Special Doors  in  de Rottemerentunnel toepast, betreft een speciale slede waarvan een aantal vluchtdeuren in de tunnel wordt voorzien. "Op sommige plaatsen bevindt zich op de overgang tussen tunnel en vluchtgang op vloerniveau een ruimte", legt Biesheuvel uit. "Om te voorkomen dat gebruikers tijdens het verlaten van de tunnel hierin met hun voeten vast komen te zitten of struikelen, rusten we de schuifdeuren uit met een speciale slede. Op het moment dat de deuren opengaan, beweegt deze slede op vloerniveau mee met de deur. Daardoor kan iedereen, wanneer dat nodig is, de tunnel snel, zonder problemen en bovenal veilig verlaten."  

 

Cookie-instellingen