[goeie vraag] Goeie vraag: Waarom vinden de werkzaamheden eigenlijk plaats in het weekend?

24-04-2024 151 keer bekeken 0 reacties

Bij de A16 Rotterdam krijgen we geregeld vragen binnen. Die proberen we natuurlijk zo goed mogelijk te beantwoorden. Sommige vragen zijn zo leuk en interessant, dat we het antwoord met veel meer mensen willen delen. Dat doen we in deze rubriek: Goeie Vraag!

De vraag die we deze keer kregen: waarom vinden de werkzaamheden plaats in het weekend en tijdens de feestdagen?

Afsluitingen tijdens de feestdagen

Er staan de komende periode verschillende werkzaamheden aan het viaduct A16/Rotterdam Hoofdweg gepland. Dit betekent dat de A16 richting Dordrecht tijdens het Koningsdagweekend (van vrijdagavond 26 april tot maandagmorgen 29 april) afgesloten is. Ook tijdens het Hemelvaartweekend (van woensdagavond 8 mei 20:00 uur tot maandagochtend 13 mei 05:00 uur) is de A16 richting A20 afgesloten. Weggebruikers moeten deze dagen rekening houden met omleidingsroutes en extra reistijd.

Waarom in het weekend?

Het inplannen van afsluitingen komt heel nauw: we houden rekening met andere werkzaamheden en voeren geen werkzaamheden uit op omleidingsroutes. We plannen de werkzaamheden juist ‘s nachts of in het weekend, omdat er dan minder verkeer is op de weg dan overdag of op doordeweekse dagen. Omdat er verspreid over het land veel onderhoud wordt verricht, ontkomen we er niet aan om ook in weekenden en tijdens feestdagen werkzaamheden te plannen. 

Informatie en updates

We doen er alles aan om weggebruikers tijdig te informeren, zodat zij voorbereid de weg op kunnen. Houd de updates op de website in de gaten en volg ons op social media voor de meest actuele informatie. Wil je zeker weten dat je geen updates mist? Meld je dan gratis aan voor updates via Whatsapp met Ask&Go.

Cookie-instellingen