[vlog] Techniekweek in Expo A16 Rotterdam

Hilde Faber 11-03-2020 775 keer bekeken 0 reacties

Op 10, 11 en 12 maart 2020 vindt de techniekweek plaats bij de Expo A16 Rotterdam. In onderstaande vlogs een korte impressie van de eerste dag!

De vraag naar technisch goed geschoolde mensen is nog altijd groot. Reden genoeg om deze week zo’n 180 leerlingen van het vmbo Melanchthon Berkroden welkom te heten in de Expo A16 Rotterdam. Zij verdiepen zich komende dagen in de aanleg van A16 Rotterdam en alles wat daar technisch bij komt kijken. Twee specifieke thema’s staan centraal: duurzaamheid en energietransitie. 

Het onderwijsprogramma, dat op initiatief van bouwcombinatie De Groene Boog is ontwikkeld, enthousiasmeert leerlingen te kiezen voor een loopbaan in de techniek en infrastructuur. De techniekweek is een samenwerking van vmbo Melanchthon en Sterk Techniek Onderwijs (STO). Bouwcombinatie De Groene Boog is samenwerkingspartner in de STO regio Capelle -- Oostland.

Leerlingen bezoeken de Expo A16 Rotterdam en ook het toekomstige Kijk- en Doepad. Ook volgen zij een programma met opdrachten die zij zelf en/of onder begeleiding kunnen maken. Het programma is afgestemd op leerlingen van verschillende leeftijden, onderwijsniveaus en schooltypen. Interesse? Aanmelden kan via www.a16rotterdam.nl/expo.

Benieuwd hoe de eerste deelnemers de Techniekweek hebben ervaren? Bekijk onderstaande vlogs.

 

Cookie-instellingen