A16 Rotterdam: de nieuwe snelweg tussen de A13 en de A16
A16 Rotterdam:de nieuwe snelweg tussen de A13 en de A16
A16 Rotterdam:de nieuwe snelweg tussen de A13 en de A16
A16 Rotterdam:de nieuwe snelweg tussen de A13 en de A16

A16 Rotterdam: nieuwe rijksweg tussen A13 en A16

Rijkswaterstaat legt een nieuwe snelweg aan tussen de A13 bij Rotterdam The Hague Airport en de A16/A20 bij het Terbregseplein. De 11 km lange A16 Rotterdam zorgt ervoor dat het verkeer op de A13, A20 en omliggende lokale wegen straks vlotter door kan rijden. De nieuwe verbinding draagt bij aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. In 2024 gaat de weg open voor verkeer.

Bekijk hier de actuele werkzaamheden  

Bekijk alle documenten uit het tracébesluit

 

 

Nieuws

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-globe","topn":"12","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":true,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":true,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Terugkijken: online informatieavond A16 Rotterdam - Terbregseplein

Het werk aan de A16 Rotterdam is volop in uitvoering. Via een webinar brachten we je op de hoogte over de stand van zaken bij het Terbregseplein en het Terbregseveld. Webinar gemist? Terugkijken kan eenvoudig via op deze website.

Bekijk het webinar

 

 

 


 

 

Expo A16 Rotterdam

Bezoek de Expo A16 Rotterdam aan de rand van het Lage Bergse Bos. Geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00-17.00 uur. Neem een kijkje achter de schermen en ontdek wie er allemaal meewerken aan de bouw van de snelweg. Bekijk de tentoonstellingsfilm en loop langs de objecten die straks ook langs de nieuwe snelweg te vinden zijn. Let op! Reserveren is in verband met de coronamaatregelen verplicht.

Verhalen rondom de A16 Rotterdam

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-globe","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"142036"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showAuthor":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"1","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 
 

Thema's

Geluid

Man hangt samen met kind over geluidwal en wijst naar een auto op de snelweg

De A16 Rotterdam zorgt niet of nauwelijks voor extra verkeersgeluid in omgeving van de weg. Dat komt door extra stil asfalt, geluidschermen en grondwallen.

> Lees meer over geluid langs de A16

 

Luchtkwaliteit

Een luchtkwaliteitsmeter

De A16 Rotterdam zorgt niet voor een verslechtering van de luchtkwaliteit in de omgeving. Op alle locaties blijven de waarden van stikstofdioxide en fijnstof ruim onder de wettelijke norm.

> Lees meer over luchtkwaliteit langs de A16

 

Bouwschade 

Een gele bouwkraam steekt af bij de blauwe lucht, rechts in de hoek de contouren van een grijs gebouwd

In de directe omgeving van de nieuwe A16 liggen woningen en opstallen zoals schuren en bedrijfsgebouwen. We doen onderzoek om het risico op bouwschade tijdens de aanleg van de weg in kaart te brengen.

> Lees meer over bouwschade

 

 

Zien en beleven langs de A16 Rotterdam

De noordrand van Rotterdam is zeer gevarieerd. Er is van alles te doen, te zien en te beleven. Daarom hebben we deze bijzondere kaart gemaakt. De A16 Rotterdam leidt tot een betere bereikbaarheid van de noordrand van de stad en de Rotterdamse regio. Ook geeft de weg een impuls aan de ontwikkeling en onderlinge verbinding van de veelal groene gebieden eromheen. Daardoor blijft het hier aantrekkelijk wonen, werken en recreëren.Klik op de afbeelding voor een vergroting

 

 
Cookie-instellingen