Kom langs bij de Dag van de Bouw!

 

Tijdens de landelijke Dag van de Bouw is de bouwplaats van de A16 Rotterdam voor één dag geopend voor publiek. Je bent van harte welkom! Neem een kijkje bij de Rottemerentunnel in aanbouw, het viaduct over het Terbregseplein of bezoek de Expo A16 Rotterdam.

Datum: zaterdag 8 juni 2024
Tijd: 10.00 - 15.00 uur
Locatie: De ingang van het bouwterrein is te vinden aan te Terbregseweg in Rotterdam. Ter hoogte van Maatmetaal (Terbregseweg 173) bevindt zich de ingang voor autoverkeer, ter hoogte van Terbregseweg 128 de ingang voor fietsers en wandelaars.
 

 
 

Programma A16 Rotterdam

Tijdens de Dag van de Bouw verwelkomen we je graag tussen 10.00 en 15.00 uur op de bouwplaats bij de A16. Vooraf aanmelden voor de activiteiten is niet nodig. 

 • Wandel door de Rottemerentunnel nog voordat er auto’s rijden. We bieden een uniek inkijkje aan de zuidkant van de Rottemerentunnel, die praktisch klaar is en waar de naam van de tunnel sinds kort zichtbaar is. Dit jaar zijn alle technische systemen in de tunnel operationeel. Van omroepinstallaties tot verlichting en ventilatoren.
 • Loop over het viaduct over een van de drukste knooppunten van Nederland. Voor de bezoekers die niet bang zijn voor hoogte, bieden we de unieke kans om óver deze fly-over over het Terbregseplein heen te lopen. Via een trappentoren is deze te betreden. De fly-over is in zijn geheel over het verkeersplein heen geschoven om het verkeer zo min mogelijk te hinderen tijdens de bouw. Boven op de fly-over heb je zicht op één van de drukste verkeersaders van Nederland, die straks de bestaande A16 met de A16 Rotterdam verbindt. Neem je verrekijker mee, want wie goed kijkt, ziet ook het meest zuidelijke puntje van het project, waar een viaduct in de bestaande A16 over de Hoofdweg in Rotterdam, nog voor de oplevering van de nieuwe snelweg compleet wordt vervangen!

Speciaal voor kinderen

Naast de looproutes naar de Rottemerentunnel en het Terbregseplein is er voor kinderen genoeg te beleven. Wat dacht je van een speurtocht? Mét bouwhelm op de foto? Of zelf je handen uit de mouwen steken? Als beloning voor het harde werken, krijg je van ons een lekker ijsje.

Prijs

En er valt dit jaar een bijzondere prijs te winnen: een rondvlucht over de A16 Rotterdam!

Zien we je op zaterdag 8 juni in Rotterdam? We maken er, net al voorgaande jaren, een gezellige dag van!

Bekijk hier de aftermovie van afgelopen jaar (2023): 

 

Huisregels Dag van de Bouw

 • Het betreden van het bouwterrein is geheel op eigen risico.
 • Het bouwterrein is alleen toegankelijk voor mensen die goed ter been zijn.
 • Draag dichte en stevige schoenen (het blijft een bouwterrein).
 • Het gebruik van de bouwtrappentorens is alleen voor mensen die zelfstandig de trap kunnen betreden.
 • Kinderen mogen de trappentorens alleen betreden onder begeleiding van een volwassene.
 • Blijf binnen de afzettingen en betreed geen plaatsen die afgezet zijn (met linten of hekken).
 • Raak geen materieel of materiaal aan.
 • Luister naar de aanwijzingen van medewerkers op de bouwplaats.
 • Er worden tijdens de Dag van de Bouw foto’s en filmopnames gemaakt en gebruikt voor op de website en (social) media.

Expo A16 Rotterdam

De Expo A16 Rotterdam is dit jaar geen onderdeel van de looproute op het bouwterrein. De Expo A16 Rotterdam is uiteraard wel geopend. Fiets of wandel daarom voor of na je bezoek aan de bouwklaats vooral even langs. We zijn geopend van 10.00-15.00 uur.

Cookie-instellingen