[nieuws] Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het zijn…

18-06-2021 647 keer bekeken

Bodemschatten. Toepasselijker kan het niet: tijdens de Nationale Archeologiedagen brengen we het vijfde onderwijsblad met als thema archeologie uit. Voor de aanleg van de A16 Rotterdam is vooraf uitgebreid onderzoek gedaan in de bodem en er zijn enkele bodemschatten gevonden!

Bodemschatten. Toepasselijker kan het niet: tijdens de Nationale Archeologiedagen brengen we het vijfde onderwijsblad met als thema archeologie uit. Voor de aanleg van de A16 Rotterdam is vooraf uitgebreid onderzoek gedaan in de bodem. Er zijn enkele bodemschatten gevonden in de grond. In de Expo A16 Rotterdam vind je meer er meer informatie over.

Bekijk hier het onderwijsblad

Schatgraven

Voordat we aan de aanleg van de A16 Rotterdam begonnen, is er wel duizenden keren in de grond geboord om er bijvoorbeeld achter te komen of de grond schoon is, maar ook veilig en sterk genoeg om op te bouwen. Tijdens deze onderzoeken zijn ook archeologische vondsten gedaan, zoals potscherven en botresten. In het vijfde onderwijsblad vind je er meer informatie over. Ook fossielen komen uitgebreid aan bod in het onderwijsblad. Wist je dat de oudste fossielen wel zo’n 550 miljoen jaar oud zijn?

Aan de slag

In het onderwijsblad staan meerdere opdrachten, het onderwerp biedt natuurlijk veel mogelijkheden voor onderzoekjes en werkstukken. Daarnaast komen er steeds meer versoepelingen, dus reden genoeg om er met op uit te gaan. Onze Expo A16 Rotterdam, het interactieve belevingscentrum waar je van alles te weten komt over het project, is weer open voor publiek. Je bent van harte welkom (wel graag vooraf even aanmelden).

Ja, ik heb interesse in een rondleiding met mijn klas/school

Laatste onderwijsblad

Na de zomervakantie publiceren we het zesde en tevens laatste onderwijsblad, met als onderwerp: de digitale tweeling van de A16 Rotterdam (TWIN-16). We bouwden de A16 Rotterdam eerst digitaal om daar uitvoerig te testen, zodat we tijdens de bouw goed voorbereid zijn.

Heb je een onderwijsblad gemist? Je downloadt ze op deze pagina.

Cookie-instellingen